Jubikelbal de musical in schouwburg De Lawei

DRACHTEN - De musicalgroep van Elzer Educatie speelt vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni ‘Jubikelbal de musical’ in schouwburg De Lawei.

‘Jubikelbal de musical’ is een productie naar het verhaal van de Musical ‘Cats’. Het verhaal gaat over een kattenfamilie. Eéns per jaar komen alle jubikelkatten samen op het grote jubikelbal. Stamoudste Oom Deuteronium kiest tijdens dit bal de kat uit die mag worden ‘wedergeboren’. Alle katten willen laten zien waarom zij zo belangrijk zijn en uitgekozen zouden moeten worden. Wie zal het zijn? Wie zal het zijn?

De musical wordt vier keer opgevoerd en gespeeld door maar liefst 37 spelers uit Smallingerland en omgeving. Elzer Educatie werkt vanuit een educatieve insteek. Iedereen mag meedoen, van jong tot oud, van ervaren tot onervaren. Iedereen krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen en de kans om in een productie mee te spelen. Het afgelopen cursusjaar hebben alle spelers hard gewerkt om er een prachtige voorstelling van te maken.

In 2006 heeft de musical voor het laatst in de Nederlandse Theaters gedraaid met een Nederlandse uitvoering in een professionele setting. Het is bijzonder dat de musical nu voor alle leeftijden te zien is in Friesland, Drachten.

Kenners van de musical Cats zijn bekend met het prachtige lied ‘Memory’ dat tevens door Barbara Streisand is gezonden. Tijdens de musical ontbreekt dit prachtige nummer uiteraard niet, maar zal worden gezongen als ‘herinnering’.

Er zijn ook veel vrijwilligers bij betrokken om o.a. de kostuums vorm te geven, het decor te maken, de schminkplannen op te stellen: voor 37 spelers.

Cora Hoeksma (uit Heerenveen) speelt mee in de musical en voegt hieraan toe: „We zijn acht maanden geleden begonnen met lessen theater, dans en zang. Vervolgens kon je intern auditie doen voor een bepaalde rol. Vanaf januari zijn we bezig die rollen vorm te geven en met elkaar alles in te studeren. We spelen allemaal verschillende katten, waar je als publiek, stuk voor stuk een band mee krijgt. Het is echt geweldig als je zo’n productie van begin tot eind helemaal meemaakt.”

Het is een musical voor jong én oud, met prachtige zang, mysterieuze gebeurtenissen, een flinke dosis humor én show, maar ook een emotioneel tintje. Kortom een legendarische voorstelling die je beslist niet wilt missen.

De kaarten kosten €13,50 en kunnen besteld worden via www.lawei.nl.