Kunst- en boekenmarkt en het Simmermuziekfestival

NIJ BEETS - Op het terrein van it Damshûs in Nij Beets is zaterdag 23 juni vanaf 10.30 uur de Kunst- en boekenmarkt en het Simmermuziekfestival.

It Damshûs in samenwerking met Koos Beemsterboer organiseert ook dit jaar weer de kunst- en boekenmarkt op het terrein van it Damshûs.

Door zijn netwerk verwachten we een gevarieerd aanbod van boeken, oude kaarten, landkaarten en kunst. De nadruk van deze boekenmarkt zal deels streek gericht zijn.

Opnieuw zullen de muzikanten van de Spelenderwijs-orkesten uit de Opsterlandse dorpen de boeken- en kunstmarkt verlevendigen met hun optredens. Dat gebeurt tussen 13:00 en 16:30 uur. Deze optredens worden afgesloten met een gezamenlijk voorstelling met een special guest.

Tot slot wordt dit jaar voor het eerst het meest simmer-minded jeugdorkest gekozen. Deze performance wordt georganiseerd door de Federatie Opsterlandse Muziekvereniging

's Avonds Simmermuziekfestival

In een tent vindt 's avonds een muziekfestival plaats van muziekverenigingen. De organisatie van dit festival gebeurt ook door de Federatie Opsterlandse Muziekvereniging.

Dit festival wordt voorafgegaan door een streetparade door de straten van Nij Beets door de Drumfanfare Oranje uit Minnertsga.

Aanvang streetparade: 18:15 uur.

Aanvang simmermuziekfestval: 19:00 uur.