Zeer succesvol turnweekend voor heren GV Stânfries

Lemmer - In Lemmer werd zaterdag het clubteamkampioenschap turnen heren gehouden. Het werd een zeer succesvol turnweekend voor heren GV Stânfries.

Op het clubteamkampioenschap turn je in een team je punten bij elkaar. Quincy Speklé, niveau 9, turnde samen met heren van UDI en Veenwouden. De heren werden zeer knap 5e . Jesse Grijze, niveau 11, turnde samen met heren van Frisia Beetsterzwaag (Stanfrisia) eveneenas naar een 5e plaats. Devano Conradi en Rody Muizelaar, niveau 21, turnden samen met twee jongens van Frisia (Stanfrisia) naar een geweldige 1e plaats en mochten de wisselbeker in ontvangs nemen.

Bodhi Speklé, Deon Rooks en Stijn van der Honing, niveau 19, kwamen helaas tekort om zich te meten met de concurrentie en werden 5e . Als laatsts was het de beurt aan de jongens van niveau 17. Dit waren Xander Voolstra, Yelmer van der Haak, Shane Conradi, Chris Bruinsma, Djurre Heida en Florenzo Speklé. Zij konden helaas niet op tegen de moordende concurrentie en werden 6e.

Zondag was de tweede wedstrijd dag voor de heren in Lemmer. Nu waren het de toestelfinales, voor het eerst gehouden, waar de heren zich tijdens de voorrondes hebben kunnen plaatsen voor hun beste toestel. Hierbij lieten de heren van Stânfries zien dat ze het waard waren om er te staan en namen gezamelijk maar liefs 22 medailles mee naar huis.

Wedstrijd 1 won Jesse brons op zijn toestel voltige. Devano won brons op voltige en zilver op rek. Rody had zich voor alle zes de toestellen weten te plaatsen en won goud op voltige en rek, zilver op sprong en brug en brons op ringen.

Wedstrijd 2 won Quincy brons op voltige en Deon veroverde goud op het koningstoestel rek. In wedstrijd 3 kwam er maar liefs vijf jongens in actie. Stijn won brons op vloer. Shane 3x zilver op rek, vloer en ringen. Chris won zilver op vloer en ringen. Mathijs deed maar liefs met alle zes de toestellen mee en won brons op vloer, brug en rek en zilver op voltige, ringen en sprong.

Het was een zeer geslaagde afsluiting voor het wedstrijdseizoen van de heren van GV Stânfries Gorredijk.