Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) bezoekt Innovatie Cluster Drachten

Drachten - Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken & Klimaat heeft deze week een werkbezoek gebracht aan Variass in Drachten. Op uitnodiging van de provincie Friesland kwam zij kennismaken met het Innovatie Cluster Drachten.

ICD is een samenwerking van 18 hightech bedrijven in Noord Nederland. Tijdens het bezoek was er een presentatie over de samenwerking tussen 2 lidbedrijven ZiuZ en Variass, die binnen het Region of Smart Factory (RoSF) fieldlab de IRIS hebben ontwikkeld. IRIS is een compact medisch apparaat om de inhoud van medicijnzakjes snel en veilig te kunnen controleren. Een medicijnzakje uitgegeven door IRIS bevat precies de juiste medicatie en hoeveelheid die een patiënt op een bepaald moment moet innemen.

Tijdens de rondleiding bij Variass werd de route tot foutloos produceren uitgelegd met daarin speciale uitleg over de zelfontwikkelde soldeercobot voor het solderen van klant specifieke elektronica componenten. Tijdens het werkbezoek van Mona Keijzer aan Variass waren ook aanwezig onder andere gedeputeerde Sander de Rouwe van provincie Friesland, burgemeester Tom van Mourik van Smallingerland en Kor Visscher, Gerrit Baarda en Henk Smid van het ICD.