Open werkplaats Jan Ketelaar

DRACHTEN - De werkplaats van Jan Ketelaar is zaterdag 30 juni tussen 11 en 17 uur weer geopend voor publiek.

Jan werkt aan twee vijfmeterhoge gelaste vrouwfiguren. Titel: “Wachten op hoog water”. Door open werkplaats te houden kan men de voortgang van de dames volgen. Deze zomer zal het eerste beeld op de dijk bij Holwerd worden geplaatst, als onderdeel van “Leeuwarden 2018”, “Sense of Place” en “Holwerd aan Zee”.

Tijdens de open werkplaats ontvangen wij dit keer keramist Leo Maarleveld. Verder kunt u zoals altijd de ateliers van Jannes Kleiker en Joop Sipma bezoeken, is Art-Twa aanwezig én u kunt genieten van de proeverij van stichting Craftwurk. Wellicht dienen zich nog meer activiteiten aan, kijk voor het laatste nieuws daarom altijd op www.janketelaar.nl.

De open werkplaats op 30 juni valt in het weekend van Simmerdeis. De fabriek is dan het podium voor de tentoonstelling Bestemming Drachten en voor theatergroep Young Gangsters. Genoeg te beleven dus!

Oproep: Is er belangstelling voor om op een open zaterdag door deelnemers één schilderij te laten zien? Éen gedicht te doen? Éen liedje? Éen foto of wat anders? En is het dan ook mooi of richtinggevend om een thema te hebben? Bij deze is het thema voor vólgende maand 28 juli: “gezichten”, in de ruimste zin des woords. Meld je aan via wilma@janketelaar.nl.

De open werkplaats op 30 juni is van 11:00-17:00, Tussendiepen 6 te Drachten. Kijk voor de laatste informatie altijd op www.janketelaar.nl