Zondag Loop Terwispel

Terwispel - Loop Terwispel beleeft komende zondag 1juli zijn eerste lustrum als recreatieve loop. De vorig jaar geïntroduceerde kidsrun van een halve mijl is wegens succes geprolongeerd.

Ruim 20 jonge rennertjes ( (basisschooljeugd tot en met groep 4) verschenen aan de start. Zij mogen samen met een begeleider het parcours afleggen. Voor de oudere basisschooljeugd is er de kidsrun van 1 mijl. Verder natuurlijk de 4 Mijl en, voor de tweede keer, de 10 kilometer.

De schooljeugd komt in ieder geval goed voorbereid aan de start. De afgelopen weken hebben zij loopclinics gevolgd, verzorgd door de buurtsportcoaches van Opsterland. Voor de lopers van de kidsrun is deelname gratis. Om 11.00 uur klinkt het startschot van de halve mijl, 20 minuten later vertrekt de oudere basisschooljeugd voor de mijl.

De deelnemers aan de 10 km worden om 12.00 uur weggeschoten, om 12.20 uur gevolgd door de 4 mijl-lopers. Deze renners worden 10 minuten voor de start in het startvak verwacht. Inschrijving bij voorkeur via www.mijninschrijving.nl, maar het kan ook nog op de dag zelf bij de start, dan is deelname €2,50 duurder (€10 i.p.v. €7,50). Voor de schooljeugd is deelname gratis, maar ze moeten zich wel inschrijven.

Start en inschrijving bij Us Doarpshûs, Smidte 24 A. Hier zijn ook kleed- en doucheruimtes en na de finish kunnen de lopers en hun fans daar nog even napraten.

Verdere info over de loop en de inschrijving is te vinden op: www. loopterwispel.nl en op facebook.