EK korfbal U15 Drachten

Drachten - Het Europees Kampioenschap korfbal jeugd U15 4x4 wordt van vrijdag 28 juni tot en met zondag 1 juli gespeeld in Drachten.

Voor de tweede keer in de historie is er een Europa Cup korfbal voor onder de 15. Na de eerste keer in Dunakeszi Hongarije is het nu de beurt aan KV Drachten om het toernooi te organiseren. De hele week zijn de vrijwilligers van KV Drachten en hulp-korfbalclub VSD uit Hongarije volop aan de slag om ook dit toernooi tot een groot succes te maken.

In dit vierdaagse toernooi zijn verschillende activiteiten gepland, van korfbalgerelateerde tot sociale activiteiten. Donderdagmiddag 28 juni om 13.00 uur is de officiële opening door Jaap Broersma, voormalig voorzitter van KV Drachten en oud-directeur van de KNKV. Daarnaast is er ‘s middags een gezamenlijke training en ‘s avonds een schutterstoernooi.

Vrijdagochtend is er een gezamenlijke training voor alle deelnemers, in de middag is er naast een Citybezoek aan Drachten ook nog een verrassingsactiviteit. ‘s Avonds worden alle spelers gemixt en wordt er een onderling toernooi gespeeld.

Zaterdag tussen 9.30 uur en 16.30 uur wordt het officiële kampioenschap van Europa gespeeld tussen 6 landen, te weten Engeland, Duitsland, Portugal, Catalonië, Hongarije en Nederland. Naast de 1e teams van elk land speelt er ook een 2de team van elk land een aparte competitie om zo Europese ervaring op te kunnen doen. Deze sportieve dag wordt afgesloten met disco door dj Joost.

Er is in de Snijnoordhal aan de Sportlaan in Drachten volop korfbal te zien van de sterren van de toekomst. Alle dagen geldt entree gratis.