Opnieuw toptoneel in De Lawei

DRACHTEN - Ook in het nieuwe seizoen is er weer volop toneel te zien in Schouwburg De Lawei. Lach mee tijdens de komische stukken of pink een traantje weg bij de ontroerende voorstellingen. Van moderne producties tot echte klassiekers, De Lawei heeft voor ieder wat wils! Geniet onder andere van voorstellingen van Tryater, Het Noord Nederlands Toneel, Theater Rotterdam en Toneelgroep Oostpool. Hieronder een kleine greep uit de rest van het toneelprogramma voor seizoen 2018/2019. Ook leuk: de Openluchtfilm op 14 juli, gratis toegang.

King Lear met Huub Stapel

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Daarom wil Lear weten wie van de drie prinsessen het meest om zijne koninklijke hoogheid geeft. De jongste weigert de vleierij van haar zussen te overtreffen en uitgerekend Cordelia, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. King Lear is een Shakespeare klassieker zoals we van de toneelschrijver gewend zijn; vol verraad, onrecht en verderf. In De Lawei is deze must-see door Toneelgroep Maastricht te zien op vrijdag 19 oktober om 19.30 uur. Met o.a. Huub Stapel.

De Grote Oorlog | Highlight van 2018/2019

De Grote Oorlog van Hotel Modern is een pareltje die zich moeilijk laat omschrijven. In het toneelstuk speelt alles zich af in een miniatuur filmset met poppen. De spelers maken de ervaringen van soldaten voelbaar. De miljoenen brieven die soldaten naar dierbaren schreven, miljoenen die stierven in het vuur en de modder, miljoenen die thuiskwamen met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. De Grote Oorlog ging al in 2001 in première en is door de jaren heen in verschillende wereldsteden te zien geweest. Op zaterdag 1 december is dit bijzondere stuk te zien in De Lawei om 20.30 uur. Met recht één van de bijzondere highlights van het nieuwe seizoen.

WO-MAN | Stormavond

In deze hilarische en ontroerende voorstelling gaan Dionne en Ritzah op zoek naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. De dames weten niet hoe een vrouw zich zou moeten gedragen, want diep van binnen sluimert een ontembare mannelijke kracht. Dat schept de nodige verwarring over rolpatronen. Want wie moet er nu de vuilniszakken buiten zetten? Wie is de jager en wie is de prooi? Ga de uitdaging aan en bezoek dit nieuwe juweeltje tijdens de Stormavond op donderdag 20 december om 20.30 uur.

De waarheid | met Huub Stapel e.a.

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie. De Waarheid laat het dilemma van de knellende banden van de huwelijkse trouw haarscherp zien. Natuurlijk vinden we eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn? Bezoek deze originele komedie over liefde, lust en ontrouw op woensdag 13 februari om 20.00 uur.

Openluchtfilm: Mozart in Love | gratis toegankelijk

Het is 1787. Wolfgang Amadeus Mozart woont een tijdje in Praag, omdat hij genoeg heeft van het verwende gedoe van de elite in Wenen. Toch vindt de componist in de vreemde stad niet de rust die hij zocht. Integendeel: zijn aanwezigheid in Praag veroorzaakt al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen. Mozart in Love is gratis te zien op het terras van De Lawei aan het Reidingplein. Geniet daar van het zomerse weer, een heerlijk drankje en deze bijzondere film. Vooraf kan men op reservering genieten van een heerlijke plate in Hopper voor €13,50. Reservering van de plate geeft ook garantie op een plek bij de buitenfilm op het terras. Mozart in Love is op zaterdag 14 juli om 20.30 uur te zien. Vol is vol.

Meer theatervoorstellingen en kaarten via www.lawei.nl