Sport & Health Event 'LaForsa' met danser Juvat Westendorp

DRACHTEN - Bij Bredeschool de Wiken in Drachten (Úthof 3) is zaterdag 14 juli van 13.00 tot 16.00 uur het gratis Sport & Health Event 'LaForsa'.

Als afsluiting van de lessen van de meidengroep LaForsa organiseren de meiden het Sport & Health Event voor kinderen, jongeren en ouders uit de Wiken en iedereen die het leuk vindt om te komen. Er zijn sporten te doen zoals voetbal, basketbal, korfbal, BMX-en, boogschieten, bootcampen of je uitleven op een stormbaan.

Juvat Westendorp, soapster, danser en ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), laat een aantal dansen zien en organiseert dansclinics. Samira El Idrissi, meervoudig wereldkampioen taekwondo uit Drachten, geeft kickboks-clinics. Diverse organisaties geven informatie over een gezonde leefstijl, er is een workshop smoothies maken en de meiden van LaForsa serveren gezonde hapjes. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.cjgsmallingerland.nl of op de Facebookpagina van LaForsa.

LaForsa Smallingerland

Samira El Idrissi is ambassadrice van Nuchter over Gewicht voor de Friese gemeenten en het landelijke JOGG. Met LaForsa heeft zij als doel om jonge meiden van 13 tot 16 jaar meer te laten bewegen en zich bewust te laten worden wat een gezonde leefstijl met hun doet. Een gezonde leefstijl is in deze niet alleen bewegen en gezond eten, maar is ook gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen, je mentaal goed voelen, je positie in de samenleving en je relaties met de omgeving. Tijdens de lessen hebben de meiden in 20 weken kennis gemaakt met allerlei sporten. Daarnaast was er tijd om te praten, te leren en ervaringen te delen. Of er een tweede LaForsa-groep in Smallingerland van start gaat is nog niet zeker, maar de meiden geven aan dat ze alle meiden een LaForsa-ervaring gunnen.

JOGG gemeente Smallingerland

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.