Kunstconcert door pianisten Valentina Tóth en Lucas van der Vegt

BEETSTERZWAAG - In de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag geven Valentina Tóth en Lucas van der Vegt zaterdag 14 juli om 16 uur het klassieke Kunstconcert.

De professionele musici Valentina Tóth en Lucas van der Vegt spelen solo en vierhandig pianomuziek geïnspireerd op het thema van het Kunstweekend Beetsterzwaag: Reiziger, in dit geval Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Oriënt, met een theatraal randje. Zij voeren twee composities uit van Tinco zelf, en van componisten uit de landen waar hij reisde: Bortniansky (Rusland), een Oriëntaalse suite van Glazunov (Midden Oosten/Rusland), Dohnanyi (Budapest), Khachaturian (Armenië - Kaukasus), Debussy en Satie (Frankrijk/Cannes) en Haydn (Wenen).

Organisatie: Cultbee in samenwerking met Historisch Beetsterzwaag, die o.a. de Tinco Tentoonstelling organiseert. Het concert duurt een uurtje zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt op de website www.cultbee.nl

Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen Concert-menu aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant (Tel 0512-382455).