Onderlinge wedstrijden Gv Stânfries Gorredijk groot succes

Gorredijk - De sporthal van De Skâns was zateradg het toneel van de jaarlijkse onderlinge wedstrijden van Gymnastiekvereniging Stânfries.

Deze afsluitende wedstrijd is tevens de afsluiting voor het turn/gym, dans en ritmisch seizoen. Daarbij kan terug gekeken worden op een succesvol seizoen met veel finale plaatsen en medailles. Er deden dit jaar maar liefs 96 leden mee aan de verschillende disiplines.

In Wedstrijd 1 waren het de selectie turnen meisjes en dames die het in een onderlinge strijd met elkaar aangingen op de wedstrijdvloer. De sfeer zat er al meteen goed in met ook veel publiek op de tribune. Wedstrijd 2 waren de selectie turnen jongens en heren aan de beurt die niet aan elkaar onder wilden doen en vol de strijd met elkaar aangingen op hun zes toestellen. Wedstrijd 3 waren het de recreatief turnen meisjes en jongens. Zij turnden vol overgave hun oefeningen en er werden zelfs een aantal 10 scores uitgedeeld voor fantaschtische oefeningen. Ook deed dit jaar voor het eerst weer de ritmisch gymnastiek mee, dit jaar in de vorm van duo’s. De meiden lieten hierbij een bal oefening zien.

De jongste ritmische gymnastiek meisjes verzorgden nog twee mooie demo’s en ook Larissa van der Woude liet een spectaculaire balk oefening zien. Als laatst was het de beurt aan de jongste talenten van Stânfries de peuters en kleuters. Zij lieten aan de hand van een toestellenbaan zien wat ze afgelopen seizoen hebben geleerd. Tevens verdienden ze een Nijntje diploma of een voortgangs certificaat.

Maar wie was nu de beste? De eerste plaatsen gingen naar: Anoeska van de Witte, Jelka Baarda, Mette Rixt Tamminga, Meike Bergsma en Fenne Wijma bij de selectie meisjes/dames. Bij het jongens/heren turnen naar: Devano Conradi, Chris Bruinsma, Mathijs Grijze en Jesse Grijze. Bij het recreatief turnen naar: Luna Hut, Celia van der Hoef, Luuk Nijboer, Emmy van den Boogaart, Julia Krist, Ylva Koopal, Olivia van der Hurk en Dewi Bolhuis. Bij de ritmische duo’s ging de overwinning naar Tessa Grijze en Ilse de Groot. Voor de hoogste scores deze dag gingen de wisselbekers naar Jelka Baarda, Chris Bruinsma en Luuk Nijboer.