Galerie Efterom verhuisd naar Wijnjewoude

Wijnjewoude - Galerie Efterom is, na bijna zes succesvolle jaren in Snakkerburen, verhuisd naar Wijnjewoude.

Van het plaatsje aan de Ee, dicht bij de stad Leeuwarden naar het dorp bij de heide en de bossen. Galerie Efterom ligt aan de Te Nijenhuiswei 13 in Wijnjewoude. De galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Een andere locatie, maar wel met dezelfde visie. Werk laten zien van verschillende kunstenaars, waarbij het uitgangspunt nog steeds is dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Het Friese Landschap

De eerste expositie op de nieuwe locatie in Wijnjewoude is van 4 augustus tot en met 2 september. Galerie Efterom doet als locatie dan mee met de zomerexpositie ‘Het Friese Landschap’ in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Achttien galeries in Friesland werken hieraan mee.

De kunstenaars Dick Bakker (Oldetrijne) , Corina Blom (Gorredijk) en Tjabel Klok (Opeinde) tonen dan in Efterom hun visie op het landschap. Galeriehoudster Jikke van de Waal-Bijma: ,,Het Friese landschap blijft mensen boeien door de diversiteit binnen de Friese provincie. De bossen, de heide, het waddengebied, de zee, het polderlandschap, het is altijd anders. Ieder seizoen is anders en kunstenaars proberen hun moment te vangen in het werk. Iedereen op zijn eigen manier, zowel expressionistisch, impressionistisch als realistisch.’’

Dick Bakker (Oldetrijne) is een landschapsschilder die met olieverf op paneel werkt. Hij schildert naar aanleiding van schetsen waarbij hij rekening houdt met de verschillende seizoenen en weersomstandigheden. Dit is te zien aan de manier waarop hij kleur en licht weergeeft.

Corina Blom (Gorredijk) laat zich inspireren door het landschap wanneer ze onderweg is. Er ontstaan beelden waarin het ritme van het onderweg zijn wordt weerspiegeld. Zowel technisch als inhoudelijk probeert ze nieuwe wegen te bewandelen. Ze schildert met acrylverf, ze maakt droge naaldetsen en ze werkt met inkt en houtskool.

Tjabel Klok (Nijega)is een keramist die werkt volgens de Raku-techniek. Hij maakt gebruik van eigentijdse vormen en glazuren. Hier gaat hij de dialoog aan door oude technieken en stookwijzen hiermee te combineren. Dit wordt zichtbaar gemaakt in vazen, kommen en schalen. Landschappen worden zichtbaar door de glazuurtechnieken.

Meer informatie is te vinden op www.galerie-efterom.nl.