Al het mooie van theater in musicals De Lawei

DRACHTEN - Degene die al het beste van theater in één voorstelling wil zien, gaat naar een musical. De Lawei heeft in het nieuwe seizoen voor ieder wat wils. Muziek, liedjes, dialogen en dans komen samen in verschillende prachtige producties. Zo staan de musicals Powervrouwen (met Peggy Vrijens), Op Hoop van Zegen (met Mariska van Kolck) en Stil in mij (met Ferry Doedens) op het programma in 2018/2019. Maar ook onderstaande voorstellingen zijn zeker een bezoek waard!

Expeditie Eiland | met Ferry Doedens e.a.

Expeditie Eiland is voor iedereen die houdt van programma’s als Expeditie Robinson, Temptation Island en Helemaal het einde. Een komische musical waarin drie compleet verschillende gezinnen op jacht gaan naar hun geluk door zichzelf op te geven voor het splinternieuwe televisieprogramma waar de winnaar het eiland en een bedrag van 1 miljoen euro wint. In een wirwar van beproevingen, opdrachten en een karig eilandleven bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Zeker als blijkt dat tijdens de opnames in ieder gezin afzonderlijk ook nog het een en ander uitgevochten dient te worden. Expeditie Eiland is op donderdag 29 november om 20.00 uur te zien in De Lawei.

Skrûtsj | Lawei-kerstproductie

Ook dit jaar is er weer een eigen Lawei-productie te zien! Skrûtsj is een speciale bewerking van Charles Dickens’ boek A Christmas Carol (1843). Gemaakt door hetzelfde team dat in 2016 (Annie) en 2017 (Oliver) vijf-sterren recensies scoorde met hun kerstmusicals voor De Lawei. Dit jaar dus Scrooge, maar dan vertaald naar Smallingerland. Het verhaal is losjes gebaseerd op de geschiedenis van twee belangrijke skûtsje-bouwers in Drachten. Bauke Boorda krijgt in de nacht voor kerstmis bezoek van drie geesten die hem confronteren met zijn verleden, heden en toekomst. Kom volledig in de kerstsferen en bezoek deze bijzondere productie tussen 21 en 30 december in De Lawei.

Evita de musical

Wie kent het verhaal van de beroemde jonge Argentijnse vrouw Evita niet? De tomeloze ambitie van Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Evita de musical is een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. Deze tijdloze en aangrijpende musical is van dinsdag 29 tot en met donderdag 31 januari te zien in De Lawei.

Theater-superhelden in Marvellous

Marvellous is een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn, met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms. Het zijn van een superheld in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Onze superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken momenteel op een slaapverwekkend kantoor. onder leiding van een van de vrouwelijke helden slaan ze de handen in een en creëren een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Marvellous is een muzikale ode aan het superheldengenre en is te zien op donderdag 14 februari om 20.00 uur.

Single Camping | met o.a. Tjitske Reidinga en Ilse Warringa

Met een cast vol geweldige komedie-acteurs (Tjitske Reidinga, Ilse Warringa en Rop Verheijen) is Single Camping dé kampeermusical van 2019. Vijf kersverse singles overnachten op een camping met een uniek ‘happy singles-concept’, gerund door een fanatieke therapeute en gender-neutrale animatie-clown. Hoewel er genoeg leuke singles rondlopen is flirten met een wc-rol onder de arm toch een stuk moeilijker. Single Camping is voor iedereen die single is of dat ooit was, het heel graag zou willen zijn of juist nooit hoopt te worden. Dus single of niet; bezoek deze hilarische musical op vrijdag 15 maart om 20.00 uur in De Lawei.