Circusfeestje voor vluchtelingenkinderen in Friesland

DRACHTEN/BURGUM - In de asielzoekerscentra in Drachten en Burgum wordt woensdag 25 juli en donderdag 26 juli het circusfestival FEESTJE! KOM JE OOK? gehouden.

Het WOLKENTHEATER organiseert in azc's Drachten, Burgum en Sneek het circusfestival FEESTJE! KOM JE OOK? Dat is een openluchtevenement met oud-Hollandse spelletjes, een schilderworkshop, kinderdisco, taart en als hoogtepunt een circusvoorstelling. Ook Nederlandse kinderen zijn van harte welkom.

Het WOLKENTHEATER gelooft in de helende kracht van theater. Met vrolijke optredens laten zij vluchtelingenkinderen plezier maken en zorgeloos genieten. Het theater speelt al 25 jaar met passie, betrokkenheid en overtuiging in azc’s door het hele land. Dit jubileum viert het WOLKENTHEATER deze zomer met een tournee langs maar liefst twintig azc’s!

Optredens in Friesland:

woensdag 25 juli 16:00

AZC Burgum - donderdag 26 juli 11:00

AZC Sneek - donderdag 26 juli 16:00

De oprichter van de stichting Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit het voormalig Joegoslavië, ondervond in 1992 dat de sober ingerichte AZC ‘s wel wat positiviteit kunnen gebruiken. Dat greep Adrijan zo aan dat hij zijn leven wijdde aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te steunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes.

De stichting is niet structureel gesubsidieerd door de overheid en is afhankelijk van donaties en giften. Het WOLKENTHEATER is te ondersteunen via wolkentheater.nl/doneer.