Open werkplaats Jan Ketelaar

DRACHTEN - De werkplaats van Jan Ketelaar is zaterdag 28 juli tussen 11 en 17 uur weer geopend voor publiek.

Ketelaar werkt aan twee vijfmeterhoge gelaste vrouwfiguren met als titel “Wachten op hoog water”. Door open werkplaats te houden kan men de voortgang van de dames volgen. Het eerste beeld is net afgerond en zal deze zomer op de dijk bij Holwerd worden geplaatst, als onderdeel van Leeuwarden 2018, Sense of Place en Holwerd aan Zee.

Wat betreft de open werkplaats van 28 juli is dit keer gekozen voor het thema Gezichten. Al meer dan 14 creatievelingen en (amateur)kunstenaars hebben zich aangemeld om ieder één werk te presenteren. Zo zal er werk te zien zijn van onder andere Jelle Schotanus, Joke Ket en Tjitske Langhout.

In de fabriek bevinden zich verder de ateliers van Jannes Kleiker en Joop Sipma. Ook is er de tentoonstelling Bestemming Drachten te zien. Genoeg te beleven dus!

De open werkplaats van zaterdag 25 augustus heeft als thema Grenzen. Wie wil er één schilderij laten zien? Een gedicht doen? Een liedje? Een foto, één beeld of wat anders? Meld je aan via wilma@janketelaar.nl.

De open werkplaats op 28 juli is van 11:00-17:00, Tussendiepen 6 te Drachten. Kijk voor de laatste informatie altijd op www.janketelaar.nl.