Amerikaanse kamermuziek van Leonard Bernstein

BEETSTERZWAAG In de Dorpskerk in Beetsterzwaag wordt dinsdag 31 juli om 20:15 uur het avondconcert met een eerbetoon aan Leonard Bernstein gegeven.

Het Peter de Grote Festival uit Groningen komt speciaal naar Beetsterzwaag met dit programma naar aanleiding van de 100-ste verjaardag van Leonard Bernstein.

Amerikaanse klassieke kamermuziek van onder meer Bernstein – Pianotrio; William Schuman – Three piano moods; Aaron Copland – Vioolsonate en Bernstein – Two love songs, I Hate Music door zangeres, wordt uitgevoerd door professionele musici, zoals onder andere Noëlle Weidmann (cello), Veselina Manikova (viool), Ilona Timchenko (piano), Klaartje van Veldhoven(sopraan) en PaulKomen (piano).

De Amerikaanse componist Bernstein (1918-1990) is wellicht het meest bekend door zijn musical West Side Story en zijn extraverte stijl van dirigeren. Hij heeft echter een omvangrijk en belangrijk oeuvre nagelaten. Daarnaast was hij een groot inspirator voor een hele generatie Amerikaanse componisten. In dit programma is gekozen voor soms zelden gespeelde werken van zijn vrienden Aaron Copland, William Schumann, Ned Rorem en Marc Blitzstein naast werken van Bernstein zelf. Dit concert geeft zo een verrassende kijk op een turbulente periode in de Amerikaanse klassieke muziek.

In combinatie met het avondconcert van het Peter de Grote-festival, is een middagprogramma en diner. Dit arrangement start om 15:30 uur bij Restaurant Baboeshka en bestaat uit een historische rondleiding door Beetsterzwaag, gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling “Tinco Lycklama: een Friese jonker in de Oriënt”. Daarna begint om 17:30 uur het concert-diner bij restaurant Prins Heerlijck.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting CultBee en Stichting Historisch Beetsterzwaag.

Kaarten zijn te bestellen via het bestelformulier in de concertfolder, op de website www.peterdegrotefestival en Telefonisch: 050-5951306 (tijdens kantooruren op maandag t/m woensdag en vrijdag).