Expositie Viltwerk

EEN WEST - In Natuurvriendenhuis Allardsoog exposeert Lizzy Engelen-Putters van woensdag 1 augustus tot en met vrijdag 30 november met haar viltwerken.

Haar hele leven is Lizzy al verslaafd aan handwerken en handvaardigheid.

Toen zij met man en kinderen 15 jaar geleden in Allardsoog kwam wonen wist ze dat ze schaapjes rond het huis wilde. Het begon met 2 (kleine) quessantschaapjes: Jip en Janneke, moeder en dochter.

Engelen: ,,Toen ze geschoren waren heb ik van Gerbregt Noorman de wol (uit de vacht, zoals dat heet) leren spinnen en wat later ook nat-vilten (wol bewerken met water, zeep en veel wrijving, waardoor je een lap stof van wol/vilt krijgt).

Jaren later heb ik van Geralda Snoeyer leren vacht-vilten (vacht maken van wol, water en zeep). Het mooie van vachtvilten is dat het schaap niet dood hoeft, dus zeer ecologisch en diervriendelijk.

Nog veel later ben ik in aanraking gekomen met naald-vilten (wol bewerken met een zeer scherpe naald met weerhaakjes eraan) waardoor je als het ware boetseert met wol.”

Door alle verschillende technieken te combineren met elkaar ontstond deze verzameling.

Momenteel is Engelen gespecialiseerd in het naaldvilten van vogels.

,,Met deze expositie hoop ik het enthousiasme wat ik beleef aan het werken met wol en zijde over te brengen op de bezoekers.”

Het werk is dagelijks van 9.00 – 18.00 uur te bekijken in Natuurvriendenhuis Allardsoog aan de Jarig van der Wielenwei 42 te Een West.