Lets Café en Repaircafé slaan handen ineen

Ureterp - Het Lets Café Ureterp en het Repair Café Beetsterzwaag slaan voor een keer de handen ineen. Op 27 oktober houden ze in De Wier in Ureterp een middag waarbij reparaties kunnen worden betaald met een wederdienst.

Op 27 oktober slaan Lets Café Ureterp en Repair Café Beetsterzwaag de handen ineen. Wat kan het lastig zijn als er een draadje los bungelt. Je vest rafelt steeds een beetje verder uit. Of de goede oude radio geeft geen kik meer. Zelf repareren kan niet iedereen. Wat fijn als er dan mensen in je buurt zijn die het wel kunnen en het leuk vinden om het voor je doen. Deelnemers van de Lets Ruilkring. Of vrijwilligers van het Repair Café. Je moet hen wel even opzoeken, je vindt ze niet in de winkelstraat.

Geen dikke nota

Maar op 27 oktober komen ze naar De Wier. Van 13:30 uur tot 16:00 uur kun je kennismaken, diensten zoeken en aanbieden. Maar natuurlijk ook spullen meenemen die je wilt laten repareren. Een vest met een gat, een rugzak die genaaid moet worden. Een mixer die stottert, een radio die stil zwijgt of een CD speler die je mooiste CD heeft ingeslikt. Het moet wel draagbaar zijn. Een fiets kan best, maar een koelkast gaat te ver. En als de reparatie lukt: een dikke nota? Of helemaal gratis? Een dikke nota laat het Repaircafé aan de vakhandel over. Voor reparaties die daar thuishoren, vanwege garantie of vanwege vereiste deskundigheid.

Helemaal gratis dus? Het voelt niet altijd fijn als iemand je helpt en je kunt niets terugdoen. De Lets Ruilkring heeft daar een mooie oplossing voor: je ‘betaalt’ met punten die je met eigen talent kunt verdienen. Want iedereen heeft wel talent. Iedereen kan wel iets waar een ander blij van wordt. Het Repair Café werkt zo (nog) niet. Elke laatste zaterdag van de maand (behalve oktober 2018!) is het Café te vinden in activiteitencentrum It Klaverblêd aan de Vlaslaan 11 in Beetsterzwaag. De huur daarvoor moet worden voldaan in euro, helaas niet in Lets-punten. Vandaar dat de gebruikers er een fooienpot aantreffen. De fooi is vrijblijvend, alleen materiaalkosten worden verrekend.

Zo hoopt het Repaircafé mensen een beetje dichter bij elkaar te brengen, oog te krijgen voor elkaars talenten en onze leefomgeving wat minder te belasten met weggegooide spullen.

Informatie:

www.letsdrachten.nl

www.repaircafebeetsterzwaag.nl