Flitsgroep versiert Peije opnieuw

Drachten - Ter gelegeneid van de eerste normale koopzondag in Drachten heeft de Flitsgroep opnieuw het beeld van Peije verpakt in een strandscene en de speelman voorzien van een vriendin.

Vlak voor de zomervakantie deed de Flitsgroep, waarvan de leden anoniem wensen te blijven, het zelfde bij het origineel van het beeld van Peije, dat jarenlang in de hal van de Lawei stond, na de verbouwing van de schouwburg bij het grofvuil belandde en na een reddingsoperatie van de gemeente in het gemeentehuis staat. De attributen (zand, strandstoel, parasol en kunstige vriendin) werden toen door de gemeente vrij snel verwijderd, hoewel zowel burgemeester Tom van Mourik als enkele wethouders hun waardering uitspraken voor de stunt.

Betsy

Zondagochtend in alle vroegte nam de Flitsgroep de bronzen kopie van Peije bij het begin van de Drachtstervaart onder handen. Ze noemen de vrouwfiguur Betsy. ,,De allereerste bezoekster van de allereerste Open Zondag in Smallingerland heeft zich verzekerd van een mooie plek. Nadat Betsy haar liefde voor Peije kortstondig in het gemeentehuis in Drachten had betuigd, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken (en daarna in de Drachtster Vaart gegooid) en zich liefdevol vastgeketend aan de tweelingbroer van Peije op de Dam in Drachten. De eenzaamheid knaagde te erg! Wij van de Flitsgroep gunnen Betsy haar grote liefde en hopen vurig dat vele bezoekers van de eerste Open Zondag haar even op een mooi zonnig fotootje zetten’’, aldus de Flitsgroep in een persverklaring.

Ze nodigden op een pamflet toeschouwers uit hun selfies met de beelden te delen op de Facebookpagina vna Peije.