Verenigingsavond voor postzegelverzamelaars

DRACHTEN - In De Bredeschool Drait in Drachten wordt dinsdag 4 september tussen 19.15 - 22.00 uur een verenigingsavond gehouden voor postzegelverzamelaars.

Postzegels worden over de hele wereld verzameld. In 1840 werd in Engeland de eerste postzegel uitgegeven. De eerste postzegel voor Nederland verscheen in 1852. Een snel rekensommetje maakt duidelijk dat er al ruim 160 jaar postzegels verzameld kunnen worden.

Nu zal een ieder op zijn eigen manier zijn verzameling aanleggen. De één doet dit met postzegels uit Nederland of misschien van meerdere landen. Zo vindt een ander het mooi om thematisch te verzamelen b.v. auto’s, vogels, treinen, bloemen, staatshoofden, sporten en ga zo maar door. Weer een ander heeft er plezier in om zegels met bijpassende stempels te verzamelen.

Het belangrijkste is dat je deze hobby doet voor je plezier, en je wilt dit dan misschien wel graag in club verband doen. Zo zijn er op diverse plaatsen postzegel verenigingen waar je lid van kunt zijn. Voordeel als je lid van een vereniging bent is dat je met mede-filatelisten in contact kunt komen. Dit is dan op de clubavonden die er in de wintermaanden georganiseerd worden. Hier tref je diverse filatelisten waarmee je ideeën uit kunt wisselen of postzegels kunt ruilen / kopen.

In Drachten is de postzegelvereniging Drachten. Vanaf september tot april organiseert deze club elke eerste dinsdag van de maand hun clubavond. Op deze avonden kun je je ontbrekende zegels aanvullen door te ruilen of te kopen. Elke keer wordt er op de clubavond een veiling gehouden.

Als lid kun je verder gebruik maken van de rondzending, zodat je thuis in alle rust je verzameling compleet kunt maken. Verder wordt er twee keer per seizoen op zaterdag een postzegelbeurs georganiseerd. Kom gerust eens keer binnen lopen om kennis te maken met het fenomeen postzegel verzamelen. Verzamel je al langer postzegels, deel dan je passie met anderen.

Kijk voor meer informatie op www.postzegelverenigingdrachten.nl.