Nieuw Grootkoor zingt met Karin bloemen

Drachten - In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van een nieuw Grootkoor Friesland. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 15 december in De Lawei, samen met Karin Bloemen.

Er zal de komende maanden vijf keer worden gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren in Nederland. Het koor is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder.

De koorrepetities zijn zullen plaatsvinden in de Zuiderkerk aan de Drift 46 in Drachten op de zaterdagochtenden 15 september, 6 oktober, 10 en 24 november en 8 december, steeds van 09.30 uur tot 12.15 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden.

Karin Bloemen

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning de aandacht op zich weet te vestigen. Soms is ze uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Karin zingt samen met het Grootkoor Friesland kerstliederen en het lichte muziekgenre.

Iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving kunnen belangstellenden terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mailen naar zing@grootkoor.nl.