Expositie Van idee naar beeld

DRACHTEN - In de kluis van de voormalige Friesland Bank aan de Berglaan 2 in Drachten wordt vanaf vrijdag 7 septemberhet werk van de beeldend kunstenaars Reiny Bourgonje en Jeen Bosma tentoongesteld.

De huidige bewoner van het pand, YVON Notariaat, opent haar deuren vanaf 7 september tijdens kantooruren voor bezoekers en belangstellenden.

De beeldend kunstenaars Reiny Bourgonje en Jeen Bosma tonen tijdens de expositie beide hun werk aan de bezoekers. Reiny als fotografe en Jeen als beeldhouwer. Ze laten zien hoe de beelden worden ontwikkeld vanaf het allereerste idee tot het eindresultaat.

Beide kunstenaars hebben gewerkt met hetzelfde model. Tijdens de expositie wordt een film getoond waarin vastgelegd is hoe Jeen met het model werkt aan een beeld dat later in Italië in het marmer van de Carrara groeves wordt uitgehakt. In de presentatie van Reiny is hetzelfde model te zien. Reiny toont daarnaast haar serie over Friese adoptiekinderen voor wie hun dorp in Friesland hun eigen plek op aarde is geworden. Ook wordt je als bezoeker meegenomen naar de gebeurtenissen omtrent de tv uitzending en de prijsvraag rondom presentator Humberto Tan, waarvoor Reiny een prijs gewonnen heeft.

De expositie “Van idee naar beeld” is van vrijdag 7 september tot en met december te zien bij YVON Notariaat aan de Berglaan 2 in Drachten. De deuren zijn tijdens kantooruren geopend voor bezoekers en geïnteresseerden.

Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op reinybourgonjefotografie.nl en op jeenbosma-beeldhouwer.nl.