Binnenkort in De Lawei

DARCHTEN - De zomervakantie is voorbij. Dat betekent de start van een fonkelnieuw cultureel seizoen! Het leven zit vol keuzes, net als het nieuwe seizoensprogramma van De Lawei. Ál die mooie voorstellingen, films, exposities, gerechten, drankjes en arrangementen om uit te kiezen. Kiest men iets nieuws of toch het bekende? Opnieuw cabaret of eens dat bijzondere toneelstuk? Moeilijk hoor. Dat snapt De Lawei. Daarom wordt er op zaterdag 15 september van 13.00 tot 17.00 uur EHBK verleend. Oftewel: Eerste Hulp Bij Keuze(stress).

Open Huis: Eerste Hulp Bij Keuze(stress)

Met een dikke knipoog naar de spoedeisende hulp krijgen bezoekers op een ludieke manier Eerste Hulp bij het maken van keuzes. Zo zijn er diverse presentaties en optredens (o.a. Sandra van Nieuwland) en voor jong en oud ontdekkingstochten door het gebouw. Bovendien is er om 13.00 uur een gratis seizoenspresentatie, op reservering. Een ieder is vrij om deze middag binnen te lopen en (keuze)stressvrij het pand te verlaten. Toegang is gratis. Meer over het programma wordt bekendgemaakt op de website van De Lawei.

Theaterles van Meeuw Jeugdtheaterschool

Na het succes van afgelopen seizoen is Meeuw Jeugdtheaterschool terug in De Lawei! Een seizoen lang wordt er les gegeven in improvisatie, dans, tekst en alles wat te maken heeft met theater. Kinderen van circa 10 t/m 12 jaar worden uitgedaagd om kennis te maken met de échte professionele manier van werken. De reeks bestaat uit 21 lessen, elke dinsdag, en begint op 18 september. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Openingsconcert Noord Nederlands Orkest

Op vrijdag 21 september is de allereerste officiële voorstelling van seizoen 2018/2019. Het Noord Nederlands orkest opent het nieuwe seizoen met het Openingsconcert Brahms en Tsjaikovski. Misschien zijn de Russen wel het muzikaalste volk op aarde te noemen. Beleef het zelf tijdens deze zinderende marathon langs de diepe dalen en de hoge pieken van het leven. Met vooraf een gratis inleiding, op reservering. Aanvang van het concert is 20.00 uur.

Busreis naar Carré! - Scapino Ballet

Dans, muziek en circus komen samen tot een betoverend schouwspel. Het bejubelde TING! van Scapino Ballet Rotterdam en de NITS trok in 2016 wekenlang volle zalen. Dit najaar is TING! nog een állerlaatste keer te zien, exclusief in Amsterdam en Rotterdam. Daarom organiseert De Lawei een busreis naar het imposante Carré. Choreograaf Ed Wubbe creëert samen met zijn dansers, de NITS en circusartiesten een magische en rauwe sprookjeswereld. Soms grotesk en gevaarlijk, dan weer ontroerend en poëtisch. Reis op zaterdag 22 september met ‘De Lawei express’ en geniet voor een laatste keer van de betoverende voorstelling TING!

Opening expo Dolph Kessler

De expositie Ingezoomd, van Dolph Kessler, wordt op zaterdag 15 september (Tijdens het Open Huis) om 16.30 uur feestelijk geopend door Bert Looper, directeur van Tresoar. In 2006 verliet Dolph Kessler, na een opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam, de wereld van beleid maken en begon te werken als fotograaf. Zijn langetermijnprojecten brengen hem over de hele wereld. Zijn werk is voornamelijk documentair. Zijn expositie in De Lawei zoomt in op bekend, maar ook op recent werk. De Spiraal van Friesland, een visueel verslag van een wandeling door Friesland, is in De Lawei voor het eerst te zien. Wees welkom!

Meer informatie en evenementen op www.lawei.nl