Vol weekeinde tijdens Gorredijkster Dagen

Gorredijk - In het centrum van Gorredijk vinden dit weekeinde (7/8/9 september) de Gorredijkster Dagen plaats.

Tijdens deze dagen zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in en rond de Compagnonvaart en in de hoofdstraat.

De Gorredijkster Dagen beginnen vrijdag 7 september met een foodfest. Van 16:00 - 22:00 uur kleuren verschillende foodtrucks met hun geuren de Langewal en Brouwerswal van Gorredijk. Naast de trucks is er een foodmarket met diverse verse (streek-) producten en is er 's avonds live-muziek van 'MURK and friends'.

Aquaballen

Gedurende het Foodfest zorgt Van der Lei Productie voor het extra vermaak en kunnen kinderen zich vermaken met de aquaballen die in de Vaart komen te liggen. Als afsluiting van het foodfest is er een kroegentocht georganiseerd door de plaatselijk horeca.

Op zaterdag 8 september vindt er een (restanten) markt plaats in het centrum van Gorredijk. Een jaarlijks drukbezochte markt met live-muziek en een hoop gezelligheid. Veel winkelier verkopen hun laatste artikelen van het afgelopen seizoen in de kraam. Voor de kinderen is er een speciale hoek waar ze gratis geschminkt kunnen worden, een ritje in de draaimolen kunnen maken, op het springkussen hun energie nog flink kwijt kunnen of smullen van een lekkere suikerspin.

Zwefilo

Naast de ZWEFILO op zondag 9 september zijn er verschillende sportclubs uit Gorredijk en omgeving die workshops geven en kleine voorstellingen verzorgen. En omdat het weer koopzondag is zullen er diverse winkels geopend zijn.