Herkansing zomerspeeldag Gorredijk meer dan geslaagd

Gorredijk - De vrijwilligers, Timpaan Welzijn en Sport in Opsterland gingen vrijdag voor de herkansing met de organisatie van een Zomerspeel(mid)dag voor de kinderen van Gorredijk. En dit keer slaagde het bijzonder.

,,Wat een grote opkomst, nu al!’’ jubelde jongerenwerker Jolanda Huitema bij de opening van de middag, toen er al zeker veertig kinderen stonden. De hele middag was gevuld met sportieve activiteiten in de Groene Long Gorredijk, gericht op jeugdigen van ongeveer 6 tot en met 12 jaar.

Weergoden

Ook de weergoden waren het sportfeestje dit keer goed gezind, met aangename temperaturen en een zacht zonnetje. De twee Zomerspeeldagen stonden oorspronkelijk ingepland aan het begin van de zomervakantie, maar toen moest eerste dag afgelast worden omdat het te heet was, terwijl de tweede dag moest worden afgebroken door de hevige regen- en onweersbuien.

,,We konden goed merken dat de vakantie op zijn einde liep en velen al waren teruggekeerd van vakantie. Nu hebben we de jeugd deze laatste week nog mooi af kunnen laten sluiten met een ultieme speelmiddag. Ook de kinderen die dit jaar niet op vakantie zijn geweest, zijn er heerlijk uit geweest’’, aldus Jolanda Huitema.

Sterke man

Er werd bij aanvang al sportief ingezet met het de Kleefestafette en het Smokkelspel. Tussendoor werd gedacht aan rustpauzes, voldoende vocht en lekkernijen. Sport in Opsterland heeft een spektakel neergezet door een sportclinic te verzorgen met niemand minder dan de sterkste man van Nederland, Wout Zijlstra.

De kinderen keken gebiologeerd naar wat de beste man en zijn kameraden uithaalden en hebben enthousiast meegedaan aan de Highland Games activiteiten. Afgesloten werd er met een levende variant op het Bingospel en daarmee was de dag tot een supergeslaagd einde gekomen, waarbij in totaliteit naar verwachting rond de negentig kinderen werden ontvangen.

Foto’s Sjouke Douwe Stoelwinder