Doarpsfeest Drachtster Kompenije

DRACHTSTERCOMPAGNIE - In Drachterscompagnie is woensdag 12 september tot en met zondag 16 september het driejaarlijkse dorpsfeest.

De straten zijn weer prachtig versierd en er is een uitgebreid programma voor jong en oud.

Het bestuur van Doarpsfeest Drachtster Kompenije heeft alles uit de kast gehaald om een aantrekkelijk feestprogramma voor de inwoners en bezoekers samen te stellen. Ook deze keer zullen weer een groot aantal versierde wagens door het dorp rijden. Tijdens het feest, dit jaar in een Caribische sfeer, kunnen inwoners hun sportieve kwaliteiten laten zien tijdens de zeskamp en het levend voetbalspel. Daarnaast beloven de onderdelen BRYK, KYK en DYK volop gezelligheid en vertier.

Mede door een grote groep sponsors is het weer mogelijk verschillende topbands en artiesten vast te leggen. Kortom een feest om naar uit te kijken.

Programma

Woensdagavond 12 september, de straten zijn vanaf 19.00 uur versierd en verlicht.

Donderdagavond 13 september BRYK in de feesttent. Een avond met artiesten uit het dorp op het podium, oftewel Reboelje Yn Kompenije! Folkert Hans en DJ Johan Mud sluiten af.

Vrijdagochtend 14 september staan vanaf 9:30 uur de versierde wagens klaar. De basisschoolleerlingen van De Frissel gaan vanaf 13:00 uur tot 15:00 uur naar een voorstelling in de tent. Vanaf 15:00 is er KYK; Kultuer Yn Kompenye, straattheater in de Tsjerkebuorren met voor de jeugd spijkerbroek hangen en de bibberspiraal.

De Caribbean jûn met Piter Wilkens, Exposure en Jelle B begint om 20.00 met om 21:30 uur de prijsuitreiking van de straten en de wagens. Kom op je ‘Caribbean best’ naar de feesttent!

Zaterdagochtend 15 september gaan we om 10.00 uur los met het levend voetbalspel in de feesttent. Vanaf 11.00 uur tot 14.30 uur is er DYK; Doarpsmerke Yn Kompenije met meer dan 20 stands. De zeskamp start om 13:15 uur tot 16.00 uur met daarna het eiergooien.

De optocht met de versierde wagens vergezeld van de showband Oerterp start om 18.00 uur. Om 21:00 uur speelt Papa di Grazzi.

Zondagochtend 16 september is er een gezamenlijke tentdienst in de feesttent met Gospelgroep “in His name”. Vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur kan er dan bij de feesttent nog gezellig nagepraat worden met koffie of iets sterkers. Het feest zit er op.