Van Wijnen zamelt doppen in voor jonge blindegeleidehonden (KNGF)

Gorredijk - Een fanatieke groep medewerkers van Van Wijnen Gorredijk heeft voor een koper van een project een inzamelingsactie van plastic doppen georganiseerd. De opbrengst wordt gebruikt voor de opleiding van geleidehonden van het KNGF.

Toen kopersbegeleider Redmer Dijkstra van Van Wijnen in Gorredijk de opleverdatum bij een koper van een nieuwbouwproject in Assen bekend maakte, kwam hij erachter dat de koper ambassadeur is voor KNGF Geleidehonden en de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland. Ook merkte Dijkstra dat er in Noord Nederland ontzettend fanatiek plastic doppen ingezameld worden. Reden te meer voor de afdeling kopersbegeleiding om de handen uit de mouwen te steken en deze actie te steunen.

Supermarkten

De afgelopen weken heeft Van Wijnen niet alleen intern doppen ingezameld, maar ook bij de Jumbo en Albert Heijn. Bij de supermarkten kon het winkelend publiek hun doppen in speciale bakken deponeren. Zo hebben zij op een bijzondere manier een hele grote bijdrage aan dit initiatief geleverd. Daarnaast werd het team van Van Wijnen bij de Jumbo en Albert Heijn in de gelegenheid gesteld om karren vol lege flessen van de doppen te ontdoen, wat een behoorlijke hoeveelheid heeft opgeleverd.

Omdat Van Wijnen veel waarde hecht aan maatschappelijke betrokkenheid, is zij trots op haar eigen mensen die dit initiatief spontaan hebben omarmd. Ook trots op de lokale betrokkenheid en medewerking van beide supermarkten en haar bezoekers. Én trots op een blije nieuwe bewoner waarvan de woning dinsdag 4 september werd opgeleverd. Die bijzondere dag overhandigde Redmer Dijkstra de opbrengst aan ingezamelde doppen uit Gorredijk.

Pallets en paaltjes

De ingezamelde doppen worden verwerkt tot onder meer kunststof pallets en paaltjes. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Deze opbrengst wordt gebruikt voor de opleiding van geleidehonden.

Foto’s Van Wijnen Gorredijk