Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld

Gorredijk - In bibliotheek Gorredijk werd vrijdag de tentoonstelling ‘Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld’ geopend.

In het kader van de Week van de Alfabetisering waren bij de opening raadsleden, betrokkenen en belangstellenden aanwezig om de tentoonstelling te bekijken. De genodigden werden welkom geheten door Bas van der Ven, directeur-bestuurder van de bibliotheek. Daarna opende wethouder Libbe de Vries de tentoonstelling. De tentoonstelling bestaat uit prachtig vormgegeven doeken waarop foto’s te zien zijn die deelnemers van het Digi-Taalhuis zelf gemaakt hebben.

Rolbrug

De opdracht was: maak een foto van iets in de gemeente Opsterland wat je mooi vindt, en maak daar een gedicht bij. Deelnemer Lek laat trots haar doek zien. Zij fotografeerde de rolbrug tussen Tijnje en Nijbeets. Dit is voor haar een bijzondere plek. Jeen fotografeerde het pand van de kruidenier in Gorredijk dat nu te koop staat. Jeen schrijft in zijn gedicht: ‘De toonbank en de kassa zitten er nog in.’

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt er door de Digi-Taalhuizen extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. De Digi-Taalhuizen zijn een initiatief Stichting Lezen en Schrijven, Friesland College, gemeente Opsterland en de bibliotheek. De tentoonstelling is te bekijken tot en met 30 november in bibliotheek Gorredijk.

Zie voor meer info www.bzof.nl/voorjou/Digi-Taal-Huis