Verenigingen Beetsterzwaag doen mee aan Grote Clubactie

Beetsterzwaag - Leden van Frisa Gymsport, Tennisclub Lauswolt en Voetbalvereniging De Sweach uit Beetsterzwaag en vv Blue Boys uit Nij Beets doen mee aan de jaarlijkse Grote Clubactie om hun clubkas een financiële injectie te geven.

Vanaf 15 september gaan er weer 225.000 enthousiaste clubleden op pad om loten van de te verkopen. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit. Maar liefst 80 procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

Nieuwe doeltjes

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: ,,Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à 3 euro gaat 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Beetsterzwaag de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij.’’

9 miljoen opbrengst

Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo'n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de 1000 en 15.000 euro op.

Verenigingen kunnen nog steeds deelnemen aan de actie. Opgeven kan op www.clubactie.nl of telefonisch op 013-4552825.