Skûtsjedoarp maakt voorstelling met skûtsjes

EARNEWÂLD - In Earnewâld wordt tussen vrijdag 21 september en zaterdag 29 september de theaterproductie Skûtsjedoarp Earnewâld opgevoerd.

Het is donker op it Earnewâldster Wiid. Opeens schallen koperklanken over het water. Er komt een skûtsje aangezeild. Bezongen in een prachtig lied. Trots roept de schipper: Myn skip! Maar daar is het ploffende geluid van de opdrukker al te horen. Een nieuwe tijd dient zich aan…. Eind september brengt skûtsjedoarp Earnewâld de unieke theatervoorstelling ‘Myn Skip’.

Gezeten aan de waterkant volgen de toeschouwers honderd jaar skûtsjehistorie in muziek, dans, beeld, theater en verhaal op it Earnewâldster Wiid. De regie is in handen van Theo Smedes. De muziek komt live van Ella & her man en Bigband Friesland. De verhalen worden verteld door de bekende skûtsjeschippers Age Veldboom en Harmen Brouwer. Initiatiefnemer Age Veldboom: ‘maar de hoofdrol is voor de skûtsjes van de IFKS, SKS en het houten skûtsje Aebelina op het water. Zij nemen je anderhalf uur lang mee in de rijke geschiedenis van het skûtsje.’

Skûtsjedoarp Earnewâld Myn Skip is een unieke theaterproductie bij Annage Skûtsjesilen in skûtsjedoarp Earnewâld. Vele vrijwilligers uit het dorp en van het skûtsjemuseum werken er aan mee. Zij vinden dat in 2018, het jaar van Leeuwarden – Fryslân 2018, een cultureel evenement met het Friese skûtsje niet mag ontbreken in de programmering. Een echt mienskipsproject dus.

Speeldata en kaarten

Vrijdag 21 september 2018

Zaterdag 22 september 2018

Zondag 23 september 2018

Woensdag 26 september 2018

Vrijdag 28 september 2018

Zaterdag 29 september 2018

Meer informatie op www.mynskip.nl. Kaarten bestellen kan via mynskip.nl of vanplan.nl.