Workshop Reisbureau Zonderling met Yasser Ballemans

DRACHTEN Yasser Ballemans houdt 21, 22 en 23 september als onderdeel van Reisbureau Zonderling een serie van drie workshops over Drachten.

Samen met deelnemers gaat hij opnieuw op verkenning in Drachten, op zoek naar bijzondere bestemmingen om het reisbureau mee te verrijken. Vrijdag 21 september gaat het om het verbeelden van de tips van Drachtsters voor bijzondere locaties, zaterdag 22 september worden verschillende plekken bezocht en zondag 23 september gaan de deelnemers aan de slag met het maken van een alternatieve reisgids over, voor en door Drachtsters (en een zonderling).

Deelname is gratis. Gift aan Reisbureau Zonderling

Ontdek Drachten zoals je haar nog niet kende!

Een week lang woonde Yasser Ballemans in Reisbureau Zonderling: een gebouwtje op een 7-meter hoge paal. Tijdens zijn verblijf was hij volledig afhankelijk van wat Drachtsters hem kwamen brengen: eten, drinken maar ook verhalen en objecten die te maken hebben met bijzondere plekken in Drachten. En dan specifiek verhalen of herinneringen waarin water een rol speelt. Met deze materialen ging hij aan de slag en maakte hij een tentoonstelling van objecten. Het gebouwtje èn de objecten zijn momenteel te bewonderen in de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018 in De Sluisfabriek (nog tot en met 7 oktober 2018).

Door zichzelf letterlijk op afstand te plaatsen wil Yasser zijn positie als vreemdeling in de stad uitvergroten. Maar met de blik van de buitenstaander moedigt hij mensen ook aan opnieuw te kijken naar de vertrouwde omgeving en zo nieuwe ontdekkingen te doen. Als onderdeel van Reisbureau Zonderling organiseert Yasser een serie van drie workshops. Samen met deelnemers verdiept hij zich verder in de bijzondere plekken van Drachten en gaat hij op zoek naar de bestemmingen die nog ontbreken.

De workshops vinden 21, 22 en 23 september plaats vanaf 11.00 uur. Elke dag heeft een andere focus:

21 september – Deze eerste workshopdag draait om Verbeelden. De verhalen en tips die mensen naar Yasser brachten worden tastbaar gemaakt door te gaan bouwen, kleien en tekenen. Deze creaties worden toegevoegd aan de expositie in Reisbureau Zonderling.

22 september – De tweede workshop is gericht op Verkennen. De deelnemers gaan een aantal van de getipte locaties bezoeken en bespreken hoe het is om op deze manier een reis door Drachten te maken.

23 september – De derde workshop draait om Verspreiden. Hoe kunnen de verschillende locaties worden gemarkeerd en onder de aandacht gebracht? De deelnemers gaan een kaart, een gids of een website maken die dient als alternatieve reisgids over, voor en door Drachtsters (en een zonderling).

Praktisch:

De workshops worden gratis aangeboden

Aanvang: 11.00 uur met koffie en thee, einde max. 13.00 uur

Maximaal 15- 20 deelnemers per keer

Locatie: De Sluisfabriek, De Tussendiepen 6 Drachten

De workshops worden bij voorkeur in de serie van 3 gevolgd, losse dagen kunnen echter ook geboekt worden

Aanmelden: info@taak.me

Vervoer dient zelf geregeld te worden