Foppe Open

BEETSTERZWAAG - De zesde editie van het Foppe Open is een feit! Hét Golf- en Fundraising Event van Noord Nederland.

Dit jaar was het niet niet alleen de bedoeling dat zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het Foppe Fonds, maar ook heel veel plezier wordt beleefd op de mooie baan van Golf & Country Club Lauswolt te Beetsterzwaag. Dit jaar deden maar liefst 30 flights mee, bestaande uit bedrijven en 16 BN’ers die zich samen hebben ingezet voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is.

Een wederom hartverwarmend welkomstwoord door Sytse Prins (Sprog), waarbij nog eens werd benadrukt waar deze dag om draait, leidde de start in van een zeer eensgezinde en saamhorige golfdag.

Het was duidelijk dat werkelijk iedere deelnemer – naast alle gezelligheid – zich écht samen voor een groter doel inzette. Gedurende de dag heeft iedereen volop genoten. Niet alleen vanwege de nieuwe succesvolle spelvorm en uitdagende golfchallenges, maar vooral ook vanwege hetgeen wat alle verwachtingen overtrof: het weer. De voorspellingen waren al gunstig; toen de eerste dauw van het gras verdween bleek het een ontzettend aangename en vooral zeer zonnige dag te worden. Het perfecte decor.

Aan het eind van de middag kwamen de flights één voor één binnen voor een gezellige borrel, een heerlijke bbq en een gevarieerd buffet. Hierdoor zat iedereen voldaan en gekleurd door de dag klaar voor de prijsuitreiking en de bekendmaking van de opbrengst. Dit gedeelte werd gepresenteerd door Sytse Prins, Tristan Bangma en Alyda Norbruis (de twee ambassadeurs van het Foppe Fonds die als geen ander kunnen benadrukken wat je ondanks een beperking kunt bereiken) en Foppe de Haan: de beschermheer van het fonds. Die laatste hield het niet droog toen bekend werd wat het Foppe Open dit jaar heeft mogen ophalen: een bedrag van 37.500 euro. Een fantastisch einde van een fantastische dag. www.foppeopen.nl

Uitslagen

Wisselbeker + hoogste score beide koppels:

team Eqib / RGN

1e prijs koppel: Simon Minnesma en Sander

Westerveld (Minnesma Kaatsclinics)

2e prijs koppel: Marion Teesink en Patrick

Hekkert (Eqib)

3e prijs koppel: Erwin Blok en Harry Schaap

(Ambassador Vermogensbeheer)

Longest dames: Sylvia Scholten van Agteren

(Eqib)

Longest heren: Mitchell Schoorl (Textielstra)

Neary dames/heren: Clemons Schellings

Golfchallenge ‘goal in one’: Theo Weerens

(Ambassador vermogensbeheer) & Frits Sissing

Golfchallenge ‘breary’: Sander Westerveld

(Minnesma Kaatsclinics)

Waar gaat het geld heen?

Tijdens het Foppe Open halen de deelnemers zoveel mogelijk op voor het Foppe Fonds. Het Foppe Fonds biedt kinderen met een beperking sportieve kansen, die niet alleen bijdragen aan hun sportieve ambities, maar ook hun maatschappelijke ontwikkeling. Eind 2017 sloegen het Foppe Fonds en Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) de handen ineen om de RaceRunner te verspreiden over Nederland. De RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets waarmee veel kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap kunnen hardlopen. NSGK en het Foppe Fonds helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van RaceRunners. Die samenwerking is nu al een succes: zeven atletiekverenigingen deden een beroep op de nieuwe RaceRunner Regeling. Inmiddels zijn er RaceRunners aanwezig op 13 atletiek- en sportverenigingen en 15 andere locaties zoals (Mytyl)scholen en revalidatiecentra. Op deze manier kunnen kinderen met een lichamelijke handicap sporten bij een gewone vereniging in hun eigen regio.

Zie voor meer informatie: www.foppefonds.nl