Inleiding op de westerse filosofie

DRACHTEN - Het Filosofisch Café drachten start dinsdag 25 september een cursus over thema’s uit de westerse filosofie.

De kapstok voor de lessen zijn de vier vragen van Immanuel Kant: Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? en Wat is de mens? Bij de beantwoording van elke vraag komen steeds grote denkers uit de westerse filosofiegeschiedenis aan het woord. Dit heeft als resultaat dat de vragen steeds vanuit heel verschillende perspectieven worden bekeken en dat wij ons zodoende een goed beeld kunnen vormen van de (westerse) filosofie.

Deze originele benadering is ook gebruikt in het dit jaar verschenen boek ‘Met een zekere twijfel’, geschreven door filosoof Onno Zijlstra. Hij verzorgt zelf de cursus en het boek biedt de mogelijkheid tot verdieping. Zijlstra doceerde filosofie aan de Vrije Universiteit, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en de Protestantse Theologische Universiteit.

Er zijn vijf lesavonden, te weten: 25 september, 9 en 30 oktober en 13 en 27 november. Locatie: wijkcentrum De Drait. Kosten: € 75.00, excl. cursusboek. Wie het boek aanschaft, betaalt € 90,00. Er is nog ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.

Meer informatie op www.filosofischcafedrachten.nl en aanmelden kan via: filosofischcafedrachten@gmail.com (graag vermelden of men boek wil aanschaffen).