Helden Fan Hjir

Beetsterzwaag - Zondag 30 september 2018 staat er een nieuw evenement te gebeuren in Fryslân. Die dag gaan in zoveel mogelijk dorpen en steden Friese muzikanten het podium beklimmen. Bands, singer-songwriters, rappers, korpsen, dj’s, koren en muziekverenigingen, iedereen doet mee, van klassiek tot pop en van jazz tot hafabra. Op deze manier laat organisator Friesland Pop met Helden Fan Hjir zien wat Fryslân als ‘iepen mienskip’ allemaal wel niet aan muziek te bieden heeft, in de grotere plaatsen in de provincie, maar zeker ook in de kleinere.

In de Friese Wâlden is het wel bijzonder druk met meer dan 32 optredens; zo doet Buitenpost mee met vier locaties. Bij It Koartling wordt Wâldrock & Muzykfestival georganiseerd waar een open podium zal zijn en de bands Bricquebec en Billed Out optreden. De Muzykpleats doet mee met optredens van Sa Kint Ek!, Syta & Marije, ZZP-koor en Johan Zijlstra. Paddy’s Days Off treedt op in Cadeauwinkel Op ‘e Stâl en ook in het Tuincafé van de botanische tuin De Kruidhof zijn er helden te vinden. In het Tuincafé zal de akoestische band Dixie Doodle optreden. Zij spelen een mix van Amerikaanse country, Ierse folk en Fryske luisterliedjes.

Naast het enthousiasme in Buitenpost zijn er ook veel optredens te vinden in Drachten. Bij Hopper zullen Jesper Boonstra en de mannen van The Escalates optreden. Poppodium Iduna doet mee met Helden Fan Smellingerlân met maar liefst 15 optreden van lokale artiesten. In de kleine zaal zullen er optredens zijn van: Moesman, Haije Vrieswijk, Piipegaeltsje Sjongers, Sadelrûkers, Challenger, Hardz, San XYZ en UniBeatz. In de grote zaal zullen er optredens zijn van The Skombags, Zenith, Hyde Park, SideWalk Jamming en Sunborne. Als afsluiter in de grote zaal zullen zich een drietal bands presenteren die samengesteld zijn uit getalenteerde Drachter muzikanten uit het traject van Never Ending Orchestra.

Daarnaast zijn er meer locaties en helden in de omgeving die mee doen. Just Us treedt op in het Bloemenparadyske in Kollum, Settle Down treedt op in Ma Kelly’s in Frieschepalen, Libbene Stiennen treedt op in de Sint Petruskerk in Twijzel, Nine Lives treedt op in Café De Skippersseal en De Compagnon in Gorredijk doet mee met optredens van Lowland Kid en Feral Tides.

Kijk op www.heldenfanhjir.nl voor het hele programma en de aanvangstijden

Helden Fan Hjir is een project van Friesland Pop en maakt onderdeel uit van Never Ending Orchestra en LF2018.