De Lawei

DRACHTEN - In De Lawei in Drachten is de komende periode het volgende te zien.

Claudia de Breij

Theater en muziek, radio en televisie, columns en boeken. Claudia de Breij heeft een zeer gevarieerde carrière achter de rug maar is nog lang niet klaar. De nieuwe voorstelling Nu brengt De Breij weer terug naar het theater. Daar is ze blij om, maar ook een beetje bang. Want wat nou als de oorlog uitbreekt? En dat je dan moet schuilen? Er kan over gezongen worden, maar er kan ook iets aan gedaan worden en dan wel nu! Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van Claudia is Nu op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober om 20.00 uur te zien in De Lawei.

Firma Draak | stormavond

Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma Draak het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven het te doorgronden door het te belichamen, te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven. Ga de uitdaging aan en ontdek dit nieuwe juweeltje tijdens de stormavond op donderdag 4 oktober om 20.30 uur.

Tryater

Europeanen. Bewoners van Parijs, Berlijn en Rome; vrouwen in de laatste mode, mannen met hipsterbaard, opgaand in het drukke verkeer. Maar om échte Europeanen tegen te komen moet er toch iets verder gekeken worden dan alleen naar de bruisende hoofdsteden. Hoe kijkt de gemiddelde Europeaan naar de globaliserende wereld? En welk beeld heeft die wereld andersom van de Europeaan? Bestaat dé Europese dorpsbewoner anno 2018? Ontrafel samen met Tryater de mythe van Europa op woensdag 10 oktober om 20.15 uur tijdens de try-out van Doarp Europa.

The Place | Film

Dag in dag uit zit dezelfde mysterieuze man aan hetzelfde tafeltje in dezelfde bar, waar hij de grootste wensen van tafelgenoten aanhoort. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden… de zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. Maar hoeveel heeft deze groep gelukzoekers daadwerkelijk over om de wensen uit te laten komen? The Place is te zien op vrijdag 28 september en zaterdag 29 september om 20.30 uur.

Mamma Mia! Here we go again | Lunchfilm

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met de feel-good film van deze zomer: Mamma Mia! Here we go again.

Tijdens de voorbereidingen van de heropening van Hotel Bella Donna leert Sophie (Amanda Seyfried) steeds meer over de bewogen jonge jaren van moeder Donna (Meryl Streep). In dit tweede deel van de succesvolle musical keert de oude cast terug in hun rollen en is deze uitgebreid met een aantal nieuwe gezichten zoals Cher. Geniet op zondag 30 september om 15.00 uur van deze zinderende film vol ABBA nummers!

Meer voorstellingen en kaarten via www.lawei.nl.