Kinderauditie Us Nocht in Lawei

DRACHTEN - In De Lawei in Drachten wordt vrijdag 28 september om 15.30 uur een kinderauditie gehouden voor de jubileumvoorstelling Utblaasd.

In het kader van haar 85-jarig bestaan in 2019 speelt Toanielselskip Us Nocht de jubileumvoorstelling Utblaasd!, een in het Fries vertaalde toneelbewerking van de film Brassed off van Paul Allen op 9 en 10 februari in de Lawei. De regie is in handen van Theo Smedes.

Het stuk speelt zich af in Yorkshire, begin negentiger jaren. De ene na de andere mijn gaat dicht. Geen mijn, geen werk, geen middenstand en ook geen brassband meer. Echter, de dirigent laat het er niet bij zitten. Zijn band wint de halve finale in Halifax en mag deelnemen aan de finale in de Royal Albert Hall in Londen. Daar laat de band nog één keer op emotionele wijze haar geluid horen….

Het is een Friestalige voorstelling met zowel toneel als muziek, waarbij de realiteit gepaard gaat met de nodige humor. Muzikale medewerking wordt verleend door Brassband de Bazuin uit Donkerbroek.

Omdat ook een aantal kinderen tussen 7 en 12 jaar mee kunnen spelen, zal 28 september om 15.30 uur een kinderauditie plaatsvinden in de studio van de Lawei (ingang aan de achterkant) .

Us Nocht roept hierbij zoveel mogelijk kinderen op om aan de auditie, waarbij plezier voorop staat, deel te nemen.

Meer informatie op www.usnocht.nl en www.lawei.nl.