Sportdag Comprix

GORREDIJK - In en om locatie sportcentrum Kortezwaag is vrijdagochtendde Comprix Sportdag gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Comprix voor alle ‘nieuwe’ groep 8 leerlingen die als schooloudsten mogen deelnemen aan deze sportdag.

Stichting Comprix is het bevoegd gezag voor het Openbaar Primair Onderwijs in de gemeenten Ooststellingwerf, Opsterland en Weststellingwerf. Deze sportdag in zowel Wolvega als Gorredijk (in en om locatie sportcentrum Kortezwaag). Zij startten het schooljaar met een gave sportdag, georganiseerd door de buurtsportcoaches van Sport in Opsterland. Tijdens deze sportdag kwamen de leerlingen in aanraking met nieuwe sporten en trends die hedendaags in opkomst zijn binnen de sportwereld, zoals inline-skaten, breakdance, Archery Attack etc.

Middenstuk

Stichting Comprix vindt bewegen belangrijk. Sinds enkele jaren krijgen de leerlingen die nu schooloudsten zijn een sportdag aangeboden. Ruim 245 leerlingen hebben tijdens deze COMPRIX SPORTDAG gesport. Een clinic duurde ongeveer 45 minuten en wordt gegeven door een professional uit de sport. Gezien het feit er deze dag ruim 12 clinics worden aangeboden vinden al deze clinics plaats in en rond locatie sportcentrum Kortezwaag te Gorredijk.

 

Foto's Henk Stoelwinder