Expositie Contrasten in Balans

DE WILGEN - In Galerie Amapola in De Wilgen is van zaterdag 29 september t/m zondag 25 november de expositie Contrasten in Balans te zien met gastexposant Clarisa Jeelof.

Verbinding tussen ratio en gevoel houden binnen één werkstuk houden is haar grootste uitdaging. Jeelof mengt verf met haar vingers, krast met nagels of scherpe gereedschappen als zij vanuit impuls creëert. Naarmate ze haar ratio en perfectionisme meer toelaat gebruikt ze gereedschap om ook letterlijk op afstand te werken. Haar zoektocht naar balans (diepdonker tegenover lichtvlek) en het verbinden van uitersten is zichtbaar in al haar werk. Groot en grof tegenover fragiel en subtiel, gecontroleerde vrijheid, cognitieve beheersing maar ook loslaten en gebruik maken van mediumeigenschappen.

Soms gebruikt ze kinesthetische en sensorische technieken om instinctief in beweging te komen in verschillende materialen en laat zij zich in tweede instantie door een toevallig ontstane vorm inspireren tot verdere figuratie òf juist perceptuele abstractie. Haar vissen-thema bijv., vanwege de thematische link met water en vrij bewegen, waarbij zij het werken naar waarneming zoveel mogelijk op gevoel doet.

Jeelof is opgeleid aan de Academie Minerva en is naast haar werk als kunstenares ook werkzaam als beeldend therapeut in Leeuwarden.

Ook het werk van Margôt Ritman (eigenaar van de galerie) is weer te zien.

Op pagina 2: