FUNDAG Expeditie Robinson voor jonge mantelzorgers

DRACHTEN - Bij het Tienercentrum Place2B in Drachten is zaterdag 29 september van 12.00 tot 16.00 uur de gratis FUNDAG 'Expeditie Robinson' voor jonge mantelzorgers uit Smallingerland.

Het Tiener- en Jongerenwerk van de M.O.S. (Maatschappelijke Onderneming Smallingerland) willen tieners en jongeren die zorgen voor een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving op deze manier in het zonnetje zetten. Samen gaan de jongeren leuke en actieve challenges aan zoals vuur maken, puzzelopdrachten oplossen, balanceren en nog veel meer. Kijk op www.cjgsmallingerland.nl voor meer informatie of neem contact op met jongerenopbouwwerker Marit Schippers via tel. 06-43619083 of m.schippers@mosweb.nl.

Naar schatting groeit zo’n 6 procent van de tieners en jongeren op met zorgen voor of over een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving. Sommigen helpen mee in de huishouding, bij lichamelijke of medische zorg. Het is daarom extra belangrijk dat jonge mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen. De FUNDAG is in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland. Echt-Outdoor organiseert de activiteiten van Expeditie Robinson.

CJG Smallingerland

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland is een samenwerkingsverband tussen organisaties die met kinderen en jongeren van 0-23 jaar werken, zoals o.a. de M.O.S. Bij het CJG kunnen (aanstaande) ouders, verzorgers, jongeren en professionals terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Het CJG is bereikbaar via www.cjgsmallingerland.nl, telefoonnummer 088- 5 335 330 of via e-mail gebiedsteam@smallingerland.nl. Alledaagste tips zijn te vinden op de Facebookpagina.