Groot Nederlands Johannes de Heer koor bijna vol

WOUTERSWOUDE - De editie 2019 van het succesvolle Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is vrijwel vol.

Meer dan 500 zangers en zangeressen hebben zich inmiddels ingeschreven voor het landelijke projectkoor dat voor de vierde keer wordt samengesteld. De 500e deelnemer is mevrouw Kattenberg uit Kampen. Zij ontving daarvoor een feestelijke taart. Er is nog plaats voor iets minder dan 200 deelnemers en er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen via www.johannesdeheerkoor.nl. Het koor staat onder leiding van Wim en Wilbert Magré en repeteert in acht regio’s.

Het koor repeteert vanaf januari 2019 onder andere in de Gereformeerde Kerk in Wouterswoude. De nieuwe editie staat in het teken van Groot is Uw trouw. Johannes de Heer heeft tal van liederen geschreven en gecomponeerd rondom dit thema. Het is met name de inhoud van de liederen die voor koorleden reden is om mee te zingen. Maar ook de onderlinge verbondenheid en gezelligheid is voor zangers belangrijk.

Samen met de andere zeven regio’s geeft het koor concerten in de Grote- of Maria Magdalenakerk van Goes, Grote Kerk te Dordrecht, de Doelen te Rotterdam en de Grote Kerk van Apeldoorn. Voor deelnemers is er bovendien de mogelijkheid om mee te doen aan een scratchdag in Apeldoorn rond kerst 2019. Tijdens de concerten is er een collecte voor straatkinderen in de Filipijnen, een project van stichting Woord en Daad. Verder steunt het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor vijf sponsorkinderen via deze hulporganisatie.

Aanmelden kan via www.johannesdeheerkoor.nl tot het maximum aantal zangers van 700 is bereikt. In 2018 moesten vele zangers worden teleurgesteld omdat het projectkoor was volgeboekt.