Open Zondag Smallingerland

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland houdt zondag 30 september een Open Zondag over duurzaamheid.

We worden ons steeds meer bewust dat we met elkaar voor de aarde moeten zorgen. Samen bouwen we aan een duurzame gemeente Smallingerland. Er worden al tal van initiatieven opgepakt. In het centrum zijn al een aantal Fair Trade winkels en zien we steeds meer producten in de winkels die duurzaam zijn geproduceerd. Ook neemt de aandacht voor gezonde voeding toe in de supermarkt en op de menukaart bij de horeca.

Bij mobiliteit zien we steeds meer elektrische auto’s, fietsen en boten. Het Drachtster Sunflare solarteam, gestart als studententeam van de Friese Poort, heeft zich in een paar jaar tijd enorm ontwikkeld op het gebied van (internationale) solarraces. Afgelopen zomer werd het Sunflare solarteam wereldkampioen in Monaco. Reden om deze wereldkampioenen namens onze gemeente te feliciteren.

Dit vindt plaats tijdens de Open Zondag van 30 september om 13.30 bij het carillon. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De winkels en horeca openen de deuren van 12.00 tot 17.00 uur.