25-jarig Jubileum tennisclub Weningenwalde

WIJNJEWOUDE - Tennisclub Weningenwalde uit Wijnjewoude vierde zaterdag 22 september haar 25 jarig jubileum.

Rond 50 mensen waren op de festiviteiten afgekomen, op en rond de banen. Dit is een prachtig aantal, omdat de tennisclub momenteel ongeveer 60 leden heeft. De betrokkenheid van de mensen in en rond he dorp is dan ook groot.

Vanaf een uur of vier waren er spelletjes voor de jeugd, was het dikke pret of het springkussen, waren er recreatieve wedstrijden op de banen, toespraken, was er muziek, een uitgebreid barbecue en werd er heel veel bijgepraat en herinneringen opgehaald.

In de toespraken gaf voorzitter Jacob Drent aan hoe levendig de club is, door vele activiteiten te benoemen die er in de loop van het jaar allemaal plaatsvinden. Oud-voorzitter en een van de mensen van het eerste uur, Roel van der Heide, nam de toeschouwers mee in de geschiedenis, door zijn verhalen rond de vervanging van de dynatop laag naar gravel, de bouw van de kantine en de aanschaf van lichtmasten. Er is veel gebeurd achter de schermen en hij memoreerde nog de strijd die het toenmalig bestuur moest leveren om alles te krijgen zoals we het nu kunnen aantreffen.

Secretaris van de vereniging Geert van der Veen zette nog negen mensen in het zonnetje die in het verleden veel voor de club gedaan hebben.

Erelid Grietzen van der Woude onthulde een gedenkbord van dit 25-jarig jubileum, dat speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is door Henk Akker. Direct hierna konden de kinderen vele balvaardigheidsspelletjes doen onder leiding van onze tennistraining Tom Vink. Alle kinderen kregen na afloop een diploma voor balvaardigheid.

Met al deze activiteiten, drank en spijzen was het erg gezellig.

Foto’s tennisclub Weningewalde uit Wijnjewoude