Dada Poëziebal

DRACHTEN - In De Lawei in Drachten wordt zaterdag 6 oktober vanaf 19.30 uur het Dada Poëziebal gehouden.

Vanaf 19.30 uur presenteert Museum Dr8888 in de Kleine Zaal een verrassend en onvoorspelbaar programma met poëzie, performances, muziek, beeld en dans. Optredens worden verzorgd door onder andere K. Schippers, Astrid Lampe, Nyk de Vries, Jan Ketelaar, Meindert Talma en Andries de Jong. Het Poëziebal is onderdeel van het buitenprogramma van Museum Dr8888 vindt plaats in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018.

Programmering Poëziebal

De avond wordt een beleving op zich en laat zich het best omschrijven als extravagant, intiem, verrassend en een tikkeltje rebels. Het Dada Poëziebal begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal van De Lawei. Het wordt een avondvullend programma met een divers palet aan multidisciplinaire performances waarin tegelijkertijd en op meerdere plekken tegelijk wordt geprogrammeerd.

Optredens worden verzorgd door K. Schippers, Astrid Lampe, Jan Ketelaar, Alison Isadora, Jaap Blonk, Tim Schouten, Felicity Provan en Laura Polence, studenten Beeld en Taal van de Gerrit Rietveld Academie, Meindert Talma, Tijdelijke Toon, Bram Zielman, Andries de Jong, Leendert Vooijce, Nyk de Vries, Redactielokaal met Jamila Faber en Arjan Hut, Natasja Hoekstra en dansers en Willie Darktrousers.

Presentator van de avond is Karel Hermans. Regie van de avond is in handen van Janneke de Haan in samenwerking met Sanne van Balen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.lawei.nl.