Opening Samen@Holdert Drachten

DRACHTEN - In Drachten is woensdag Samen@Holdert geopend.

In maart dit jaar is de ontmoetingsplek Samen@Holdert van start gegaan, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje, even wil knutselen of een spelletje wil spelen. Het eerste halfjaar is hard gewerkt om de ontmoetingsplek in te richten en aan te kleden. Afgelopen woensdag 26 september hebben alle bezoekers, vrijwilligers en andere betrokkenen feestelijk deze periode afgesloten en de nieuwe fase ingeluid onder het genot van een lekkere alcoholvrije cocktail en heerlijke hapjes.

Een van de vrijwilligers vertelde tijdens de opening: ,,Na afronding van de therapie zei ik tegen mijn therapeute: Ik heb een gezin maar geen vrienden, geen werk en dus geen sociale contacten. Ik woon nog niet zo lang in Drachten, dus wat moet ik nu dan?” Samen met haar therapeute is zij gaan kijken wat aangeboden wordt in Drachten en kwamen zij Samen@Holdert tegen.

,,De eerste keer bezoeken was voor mij best spannend maar ik werd vriendelijk ontvangen. Vanaf dag 1 dat ik hier nu kom vind ik het gezellig. Toen ik gevraagd werd om vrijwilliger te worden, zei ik meteen ja. Samen@Holdert betekent voor mij regelmaat in mijn leven. Ook ontmoet ik allemaal lieve mensen die elkaar waarderen en respecteren, wie je ook bent als mens.”

Zodra de inloop open is en de eerste bezoekers binnenlopen, beginnen de verhalen te komen: over vroeger, over de toekomst of over het leven. Het doel is om mensen met elkaar in contact te brengen. Omdat iedereen welkom is, ontstaan nieuwe, soms verrassende contacten tussen de bezoekers. De deur staat voor iedereen open: of je nu jong of oud bent, werkloos of werkend, statushouder of autochtoon, psychisch en/of lichamelijk kwetsbaar of gewoon in voor een praatje of spelletje. Met elkaar wordt gezorgd voor de gezellige sfeer, een welkom gevoel en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Iedere woensdagmiddag van 14 tot 17 uur en vrijdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur weten veel mensen de weg te vinden naar de ontmoetingsplek in @Holdert, aan het Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten. Samen@Holdert is in samenwerking met MindUp, M.O.S. en AanZet opgericht. Voor meer informatie: mail via samenholdert@st-aanzet.nl of bel op 058 – 284 90 20 of 06 - 245 819 18.

Foto’s Harry van der Linde