Nominatie Herbergier Oldeberkoop

OLDEBERKOOP - De Herbergier in Oldeberkoop, een sociale woonvorm voor mensen met een geheugenprobleem, is genomineerd voor de Anneke van der Plaats-Award 2018.

De Anneke van der Plaats-Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een medewerker en/of zijn of haar team van een zorginstelling, die een speciale en waardevolle bijdrage levert op het gebied van zorg voor mensen met dementie, waarbij het uitgangspunt is dat het gedachtegoed van Anneke van der Plaats wordt toegepast.

Wie is Anneke van der Plaats?

Dr. Anneke van der Plaats is sociaal geriater, wetenschapper, docent en adviseur. In 1983 heeft zij de eerste dagopvang voor ouderen in Nederland opgezet. Zij heeft vanaf 2000 wetenschappelijke kennis en complexe wetenschappelijke theorieën omtrent dementie vertaalt naar de dagelijkse praktijk.

De door haar ontwikkelde Omgevingszorg, gericht op mensen met een beschadigd brein en de Brein Omgeving Methodiek (BOM™) om Omgevingszorg op een goede manier toe te passen, heeft een nieuwe kijk op zorg voor mensen met dementie gebracht, die zich in de praktijk bewezen heeft.

Daarnaast is zij medeauteur van diverse boeken, waaronder De Wondere Wereld van Dementie (2008), Het demente brein (2014) en De dag door met dementie (2016). In 2016 is de Anneke van der Plaats-Foundation opgericht.

Reden genoeg om een Award te vernoemen naar Anneke van der Plaats, met als doel de toepassing van haar gedachtegoed over Omgevingszorg™ en de Brein Omgeving Methodiek™ (BOM™) te stimuleren en blijvend te streven naar het geluk van mensen met dementie.

Op dit moment zijn er nog 3 zorginstellingen in de race voor deze bijzondere Award. Herbergier Oldeberkoop behoort bij deze laatste 3 (van Nederland).

Medewerkster Natasja Hut, Coördinator en Verzorgende-IG, heeft onze Herbergier in Oldeberkoop genomineerd voor deze prachtige prijs.

De Anneke van der Plaats-Award wordt 10 oktober uitgereikt tijdens het congres De wondere wereld van dementie, in Ede.

De zorgondernemers van Herbergier Oldeberkoop zijn trots op het huidige team van medewerkers en vrijwilligers, die een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de nominatie van deze bijzondere prijs.