Drachtster meiden in Jeugdjeurnaal

DRACHTEN - De Drachtster zusjes Madelief (10 jaar) en Yasmin (7 jaar) Reeze zijn komende zaterdag om 19 uur te zien in het Jeugdjournaal.

De Drachtster zusjes Madelief (10 jaar) en Yasmin (7 jaar) Reeze zijn komende zaterdag om 19 uur te zien in het Jeugdjournaal.

De meiden hebben een mail gestuurd naar het Jeugdjournaal. Toen ze vorige week laarzen gingen kopen bij de Welkoop in Drachten, zagen ze dat de konijntjes daar in hele kleine hokjes zitten. Dat vonden ze niet leuk. Daarom hebben ze een Dwars ingestuurd, zoals het item heet bij het Jeugdjournaal.

Sinds een jaar hebben Madelief en Yasmin zelf twee konijntjes die een heel fijn ruim hok hebben. Het Jeugdjournaal vond dit een leuk item en is woensdagmiddag eerst bij de familie Kramer thuis komen filmen. Ze hebben uiteraard ook de konijnen van Madelief en Yasmin en hun hok gefilmd.

Daarna is Madelief met het team van het Jeugdjournaal naar de Welkoop gereden. Daar hebben ze gepraat met de directeur van Welkoop Nederland. Zaterdagavond om 19.00 is bij NPO3 het filmpje te zien tijdens de uitzending van het Jeugdjournaal. Dan wordt duidelijk of de Dwars geslaagd is of niet.