Expositie De Hege Stins Eastermar

EASTERMAR - In de Hege Stins in Eastermar is vanaf 1 oktober tot 31 december de expositie van schilderijen van Alexander Arutjunov te zien.

Alexander Arutjunov is zes jaar geleden met zijn gezin vanuit Rusland naar Nederland gevlucht. In Rusland was hij timmerman/meubelmaker en muzikant. Alexander is gewond geraakt aan zijn benen. In Nederland aangekomen heeft hij met zijn gezin 3 jaar in het AZC in Luttelgeest gewoond. In Emmeloord heeft hij 3 maanden in het ziekenhuis gelegen voor operaties aan zijn benen. Zijn dochter zag dat hij leed aan stress en spoorde hem aan weer muziek te gaan maken.

Maar in het AZC waren geen instrumenten en in het ziekenhuis ging dat al helemaal niet. Zijn arts adviseerde hem te gaan tekenen en schilderen. Mensen die hem hielpen de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, verzamelden materialen waarmee hij aan de slag ging. In het ziekenhuis maakte hij kleine tekeningen die hij aan medepatiënten gaf. Direct viel op dat hij talent had en, al was het maar klein, iedereen vond het prachtig. In het ziekenhuis hangen nog steeds twee schilderijen van hem.

Nu exposeert Alexander in de Hege Stins in Eastermar. Hij is heel blij dat zijn werk, door iedereen die dat maar wil, kan worden bekeken. Niet meer de vluchteling die schildert maar een talentvol schilder die graag zijn kunsten toont. Alexander Arutjunov, een nog prille kunstenaar met veel levenservaring.