Foppe de Haan leest voor tijdens Nationale Voorleeslunch

DRACHTEN - Foppe de Haan leest vrijdag 5 oktober tussen 10.30 en 11.30 uur voor tijdens de Nationale Voorleeslunch in HEMA Drachten.

Na het grote succes van vorig jaar trakteert de bibliotheek opnieuw de ouderen van Smallingerland op Nationale Ouderendag! Geïnteresseerden zijn vrijdag 5 oktober van harte welkom in de HEMA van Drachten om, onder het genot van een gratis kopje koffie met iets lekkers, te komen luisteren naar Foppe de Haan. De Haan leest het Nationale Voorleesverhaal voor in het Fries.

In het verhaal, geschreven door Yvonne Keuls, staat het thema 'Mijn straat' centraal. Dit thema roept bij veel mensen herinneringen op; voor kinderen was en is de straat waar ze woonden, vroeger misschien wel meer dan nu, hun complete wereld. Het thema nodigt uit om na het voorlezen met elkaar in gesprek te gaan. Over het verhaal dat is voorgelezen, maar ook over andere zaken die ouderen bezighouden.

De koffie met iets lekkers worden gratis aangeboden door de HEMA.

In verband met een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Dit kan via www.bibliotheekdrachten.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.