Stormruiter Floris wederom Nederlands kampioen Freestyle

BURGUM - Grietje Wagenaar uit Burgum is afgelopen weekend met haar 11 jarige Border Collie Floris opnieuw Nederlands Kampioen Freestyle geworden.

Een unicum maar ook een bizarre dag, aangezien Grietje momenteel ook de honden voor de Stormruiters traint en in de voorstellingen begeleid. Dit was een race tegen de klok, gistermiddag om half drie was ze klaar met de dans in Ruinerwold, en om half vier was ze present in het WTC in Leeuwarden en stond ze in kostuum klaar om de voorstelling weer in te gaan met de Stormruiter pup. Om vervolgens na afloop weer terug te gaan naar het NK voor de prijsuitreiking.

Daar kregen ze te horen dat ze wederom ze felbegeerde titel Nederlands Kampioen Freestyle in de wacht hebben gesleept. Dit betekent ook dat Wagenaar en Floris in 2019 wederom naar Crufts ‘s werelds grootste hondenshow in Birmingham mogen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de internationale competitie.

Wagenaar traint en begeleidt momenteel de honden voor de Stormruiter, er wordt gewerkt met een border collie pup in de eerste acte en in de 2e acte welke 15 jaar later afspeelt zit een volwassen border collie en zo zijn er ook een golden retriever pup en volwassen hond. De beide setjes wisselen elkaar af om ze niet over te belasten.

Zo zal Floris de border Collie aankomende week zeker nog een aantal malen te zien zijn in de Stormruiter!

Het komt allemaal precies goed, 7 oktober is de stormruiter afgelopen, 10 oktober vertrekken ze naar het EK in Zwitserland.