Lutz Jacobi ontvangt eerste exemplaar fotoboek WAD

GORREDIJK Tijdens de feestelijke première van de film WAD van maandagavond 1 oktober, heeft Ruben Smit het eerste exemplaar van het officiële fotoboek bij de film aangeboden aan Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging.

Tweeduizend bezoekers waren getuige van de boekpresentatie en de eerste filmvertoning. Het fotoboek WAD – Overleven op de grens van water en land is verschenen bij Uitgeverij Noordboek. Het bevat een sublieme verzameling artistieke foto's van het Wad, geselecteerd uit de tienduizenden opnames die filmmaker Ruben Smit en zijn team hebben gemaakt.

Dit boek toont het Wad zoals het nog nooit eerder in beeld is gebracht – vanaf grote hoogten tot intiem dichtbij – dankzij speciale camera’s en de nieuwste technieken. Ruben Smit brengt een ode aan het Wad, door dit werelderfgoed tot kunstvorm te verheffen in dit bijzondere boek op groot formaat en met superieure fotokwaliteit.

Het boek WAD – Overleven op de grens van water en land gaat door waar de film eindigt. De foto’s zijn gemaakt door Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern, Ruurd Jelle van der Leij, Yoeri van Es en anderen. Louise O. Fresco, voorzitter Raad van Bestuur Wageningen University & Research, verzorgde het voorwoord, Ruben Smit schreef een inleiding bij de foto's.